Pięć Smaków w Domu

Archiwum - 12. Festiwal Filmowy Pięć Smaków

Lepimy onigiri: warsztaty z Panią Onigiri

O wydarzeniu

Pani Onigiri to wyjątkowe miejsce, które pozwala poczuć smak codziennego życia w Japonii. Onigiri to najpopularniejsze śniadanie, jedzone co rano od Hokkaido na północy aż po Okinawę na południu Kraju Kwitnącej Wiśni.

Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się, co to jest onigiri i poznają sposób przygotowania dania, zaczynając od preparacji japońskiego ryżu Koshihikari, aż po ulepienie onigiri w klasycznej formie ręcznie lub przy pomocy foremek w kształcie misia, psa czy pandy. Jednocześnie będą mieli okazję skosztować typowo japońskich smaków onigiri: natto, umeboshi, katsuobushi, edamame, tuna mayo i sake. Warsztaty potrwają około 2h.

Organizatorzy proszą o zabranie na warsztaty pustych plastikowych pudełek, opakowań na śniadanie, które posłużą do zapakowania onigiri na wynos.

 

17 XI  sobota, godz. 12:00

Warsztaty dla młodzieży i dorosłych.

Bilety: 30 zł za osobę

 

18 XI niedziela, godz. 12:00

18 XI niedziela, godz. 14:20

Warsztaty przeznaczone dla dzieci (5-10 lat) z opiekunem.

Bilety: 30 zł dla jednego dziecka wraz z opiekunem.

bądź na bieżąco!

© Fundacja Sztuki Arteria
Na naszej stronie wykorzystujemy cookies tj. małe pliki tekstowe, które strona internetowa zapisuje na Twoim komputerze lub urządzeniu przenośnym w chwili, gdy przeglądasz tę stronę. Kliknij tu, aby zmienić ustawienia cookies.