Pięć Smaków w Domu

Archiwum - 4. Festiwal Filmowy Pięć Smaków

Czterech chłopaków, biała whiskey i pieczona mysz

Four Boys, White Whiskey and Grilled Mouse / Tiang naa noi koi rak
Tajlandia 2009, 10’
napisy: polskie i angielskie
reżyseria: Wichanon Somumjarn
scenariusz: Wichanon Somumjarn
zdjęcia: Wichanon Somumjarn
muzyka: Wichanon Somumjarn
obsada: Glod Puthaworn, Itthipol Pukhongkham, Taweesak Chaiyakod, Anapol Khamjampa
producent: Anocha Suwichakornpong
produkcja: En Electric Eel Films Production
język: tajski
barwa: kolor

Nagrody i festiwale

MFF Rotterdam 2010 Krakowski Festiwal Filmowy 2010

Opis filmu

Filmowa impresja poświęcona rytmowi życia na krańcu świata i świadomości upływającego czasu. Rozrywkowe popołudnie, spędzone z przyjaciółmi w skleconej z desek chacie przy ryżowym polu, zakończy się melancholijnie. Pijaństwu i przekomarzankom czterech chłopców będzie towarzyszył pyszny, choć skromny posiłek – grillowana mysz. Jedzenie i picie w popołudniowym lepkim upale przyciągnie chmary much i mrówek, w końcu sprowokuje senność. Wieczorna ulewa oczyści atmosferę.

Wichanon Somumjarn

Urodził się w 1982 roku w Tajlandii. Jest reżyserem, scenarzystą, operatorem filmowym. Na ostatnim roku studiów inżynieryjnych nakręcił swoją pierwszą krótkometrażówkę W.C. Rzucił wtedy studia, decydując, że poważnie zajmie się filmem. Obecnie pracuje dla producenckiej firmy Electric Eel Films.

Wybrana filmografia:

2009 Tiang naa noi koi rak/Four Boys, White Whiskey and Grilled Mouse
2007 A Brighter Day
2005 W.C.

bądź na bieżąco!

© Fundacja Sztuki Arteria
Na naszej stronie wykorzystujemy cookies tj. małe pliki tekstowe, które strona internetowa zapisuje na Twoim komputerze lub urządzeniu przenośnym w chwili, gdy przeglądasz tę stronę. Kliknij tu, aby zmienić ustawienia cookies.