Festiwalowy ramen - gotuj z Natalią Nguyen
Co zrobić kiedy chce się jeść a nie ma czasu na długie gotowanie? Mamy dla Was kolejny przepis Natalii Nguyen, znawczyni wietnamskiej kuchni i autorki warsztatów kulinarnych, która poleca szybkie i proste dania, które łatwo przygotować pomiędzy festiwalowymi seansami.
Tym razem, z pewnością dość kontrowersyjny dla kulinarnych fanatyków, przepis na błyskawiczny festiwalowy ramen na bazie zupki instant. Czego potrzebujecie? rosół lub bulion, makaron z zupki instant, sezam, kolendra, prawie wszystko, co znajdziecie w lodówce, np.: gotowane jajko lub omlet, pieczony łosoś, paluszki surimi. Co należy zrobić?Podgrzewamy bulion, zalewamy nim kluski, dodajemy wszystkie składniki: surimi, omlet, łosoś. Przykrywamy i odstawiamy na 10 minut. Gotową zupę posypujemy kolendrą, sezamem i skraplamy sokiem z cytryny.