Pięć Smaków w Domu
Odeszła Jagoda Murczyńska
Nasza wspaniała koleżanka i przyjaciółka, z którą przez 10 lat mieliśmy przywilej dzielić pasję do kina i wspólnie tworzyć festiwal.

Rozmowa z Jero Yun, reżyserem filmu "Wojowniczka"

Przygotuj sprzęt i wciśnij play by uruchomić doświadczenie

oglądaj

O wydarzeniu

Rozmowa z Jero Yun, reżyserem filmu "Wojowniczka" - prowadzi Marcin Krasnowolski.

Jero Yun

Urodził się w 1980 roku w Busan, ukończył studia w Paryżu. Swoją karierę filmową, poświęcił tematowi Koreańczyków z Północy, przekraczających granicę Południa - interesuje go zwłaszcza kwestia rozdzielonych rodzin. Scenariusze filmów fabularnych Jero Yun pisze na podstawie wiedzy zdobywanej podczas realizacji dokumentów.

Filmografia:

2009 In the Dark

2012 Looking for North Koreans (dokument)

2016 Mrs.B., a North Korean Woman (dokument)

2016 Hitchhiker (film krótkometrażowy)

2018 Beautiful Days

2020 Song Hae 1927 (dokument)

2021 Wojowniczka / Payiteo / Fighter

bądź na bieżąco!

© Fundacja Sztuki Arteria
Nasza strona internetowa używa plików cookies aby dostosować się do twoich potrzeb. Możesz zaakceptować pliki cookies lub wyłączyć je w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się, jak wyłączyć cookies.