Pięć Smaków w Domu

Rozmowa z Lily Ni, reżyserką filmu "Płeć: człowiek"

Przygotuj sprzęt i wciśnij play by uruchomić doświadczenie

oglądaj
Partner wydarzenia

O wydarzeniu

Rozmowa z Lily Ni, reżyserką filmu "Płeć: człowiek" - prowadzi Jagoda Murczyńska.

Lily Ni

Reżyserka, scenarzystka, charakteryzatorka. Studiowała w Beijing World Youth Academy, Boston University i Univeristy of Southern California. Zrealizowała kilka filmów krótkometrażowych, w tym nagrodzony na kilku międzynarodowych festiwalach "FeMale" (2016). "Płeć: człowiek" jest jej pełnometrażowym debiutem.

Filmografia:

2021 Płeć: człowiek / Sheng er wei ren / Born to Be Human

2018 Date Night (kr. m.)

2016 FeMale (kr. m.)  

2015 Soulmate (kr. m.)

2015 Life As Smoke (kr. m.)

bądź na bieżąco!

© Fundacja Sztuki Arteria
Nasza strona internetowa używa plików cookies aby dostosować się do twoich potrzeb. Możesz zaakceptować pliki cookies lub wyłączyć je w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się, jak wyłączyć cookies.