Pięć Smaków w Domu

Rozmowa z Chen Hung-i, Wei Muni, reżyserami filmu "Jak nam się podoba"

Przygotuj sprzęt i wciśnij play by uruchomić doświadczenie

oglądaj
Partner wydarzenia

O wydarzeniu

Rozmowę z Chen Hung-i oraz Wei Muni, reżyserami filmu "Jak nam się podoba" prowadzi Jagoda Murczyńska.

Chen Hung-i

Absolwent Wydziału Filozofii na National Taiwan University. Reżyserował nagradzane reklamy i teledyski, a także filmy fabularne. Za "Honey Pupu" (2011) otrzymał nagrodę za najlepszą reżyserię na Taipei Film Festival. "The Last Painting" (2017) miał swoją premierę na MFF w Rotterdamie, pododbnie jak "Jak nam się podoba", zakwalifikowane do konkursu głównego. 

Filmografia:

2008 Hua chi le na nv hai / Candy Rain

2011 Xiao shi da kan / Honey Pupu

2014 Design 7 Love

2017 Hua Hsian / The Last Painting

2019 Xia yi ren: Qian ren / Always Miss You

2021 Jak nam się podoba / Jie da huan xi / As We Like It (współreżyseria)

Wei Muni

Reżyserka teatralna i filmowa, producentka, wykładowczyni. Założycielka i dyrektorka teatru "Shakespeare’s Wild Sisters Group", którego nazwa zainspirowana została powieścią Virginii Woolf "Własny pokój". Wielokrotnie współpracowała z Chen Hung-i jako producentka. "Jak nam się podoba" jest jej fabularnym filmowym debiutem.

Filmografia:

2021 Jak nam się podoba / Jie da huan xi / As We Like It (współreżyseria)

bądź na bieżąco!

© Fundacja Sztuki Arteria
Nasza strona internetowa używa plików cookies aby dostosować się do twoich potrzeb. Możesz zaakceptować pliki cookies lub wyłączyć je w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje. Dowiedz się, jak wyłączyć cookies.