Archiwum - 4. Festiwal Filmowy Pięć Smaków
Czterech chłopaków, biała whiskey i pieczona mysz
Nagrody i festiwale
Opis filmu
Filmowa impresja poświęcona rytmowi życia na krańcu świata i świadomości upływającego czasu. Rozrywkowe popołudnie, spędzone z przyjaciółmi w skleconej z desek chacie przy ryżowym polu, zakończy się melancholijnie. Pijaństwu i przekomarzankom czterech chłopców będzie towarzyszył pyszny, choć skromny posiłek – grillowana mysz. Jedzenie i picie w popołudniowym lepkim upale przyciągnie chmary much i mrówek, w końcu sprowokuje senność. Wieczorna ulewa oczyści atmosferę.
Wichanon Somumjarn
Urodził się w 1982 roku w Tajlandii. Jest reżyserem, scenarzystą, operatorem filmowym. Na ostatnim roku studiów inżynieryjnych nakręcił swoją pierwszą krótkometrażówkę W.C. Rzucił wtedy studia, decydując, że poważnie zajmie się filmem. Obecnie pracuje dla producenckiej firmy Electric Eel Films.
2009 Tiang naa noi koi rak/Four Boys, White Whiskey and Grilled Mouse
2007 A Brighter Day
2005 W.C.