english
Festiwal
O festiwalu
Aktualności
Międzynarodowe People's Jury 2023
Wolontariat
Geneza festiwalu
Partnerzy i patroni
Dostępność
Kontakt
Archiwum
Bilety
Bilety, karnety i dostępy vod - zasady
Jak oglądać filmy na festiwalu w kinach?
Jak oglądać filmy na festiwalu online?
Kup karnet na festiwal
Bilety na filmy
Rezerwacje dla posiadaczy karnetów
Aktywuj voucher / kod dostępu
Regulaminy
Program
Program 17. AFF Pięć Smaków
Harmonogram projekcji
Sekcje
Filmy
Zapowiedzi
Rozmowy z twórcami
Gazeta Festiwalowa
Eseje, wywiady, podkasty
Replika we Wrocławiu
Media
Akredytacje medialne
Zamów akredytację
Kontakt
Materiały do pobrania
Sklep
Zaloguj się
english version
Dostępność
Festiwal
O festiwalu
Aktualności
Międzynarodowe People's Jury 2023
Wolontariat
Geneza festiwalu
Partnerzy i patroni
Dostępność
Kontakt
Archiwum
Bilety
Bilety, karnety i dostępy vod - zasady
Jak oglądać filmy na festiwalu w kinach?
Jak oglądać filmy na festiwalu online?
Kup karnet na festiwal
Bilety na filmy
Rezerwacje dla posiadaczy karnetów
Aktywuj voucher / kod dostępu
Regulaminy
Regulamin sprzedaży
Regulamin Usługi VOD
Program
Program 17. AFF Pięć Smaków
Harmonogram projekcji
Sekcje
Filmy
Lista filmów
Filmy dostępne online
Nowe Kino Azji
King Hu
Kobiece oblicza Hongkongu
Focus: Indie
Asian Cinerama
Pokazy specjalne
Zapowiedzi
Rozmowy z twórcami
Gazeta Festiwalowa
Eseje, wywiady, podkasty
Replika we Wrocławiu
Media
Akredytacje medialne
Zamów akredytację
Kontakt
Materiały do pobrania
Sklep
Konto
Zaloguj się
Załóż nowe konto
zaloguj / zarejestruj
Zapamiętaj
Nie pamiętam hasła
Załóż konto
06 grudnia 2023
Dziękujemy za udział w tegorocznych Pięciu Smakach!
Sekcje
Nowe Kino Azji
11 filmów
Retrospektywa: King Hu
6 filmów
Kobiece oblicza Hongkongu
6 filmów
Focus: Indie
6 filmów
Asian Cinerama
7 filmów
Pokazy specjalne
3 filmy
Wong Kar Wai na vod!
Filmy jednego z największych mistrzów światowego kina, precyzyjnie odrestaurowane pod kuratelą reżysera, dostępne online w jakości 4K tylko na Pięć Smaków w Domu!
Spragnieni miłości
Hongkong 2000, 99’
Chungking Express
Hongkong 1994, 105’
Upadłe anioły
Hongkong 1995, 99’
Happy Together
Hongkong 1997, 98’
2046
Hongkong 2004, 132’
Nie przegap
26 paź, 12:00
Ogłoszenie programu
oraz start sprzedaży biletów.
14 lis, 12:00
Start systemu rezerwacji
Rezerwacje miejsc dla posiadaczy karnetów i akredytacji na festiwal.
15 listopada
Rozpoczęcie festiwalu
Godz. 10:00 - start pokazów online, wieczorem - gala otwarcia.
Podkasty
Podkast Pięciu Smaków, odcinek festiwalowy 2: King Hu, król transcendentalnej akcji
12 listopada 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek festiwalowy 1: O czym dzisiaj opowiadają filmowcy z Indii?
04 listopada 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 53: ”Poprzednie życie”, czyli czułe studium tożsamości
06 października 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 52: W jakiej formie znajduje się niezależne kino w Azji?
26 września 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 51: Co oglądają widzowie w kinach w Azji w 2023 roku?
25 sierpnia 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 50: Cierpliwe spojrzenia Wang Binga
18 lipca 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 49: Jak europejskie festiwale kształtują kino azjatyckie?
22 czerwca 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 48: Co się wydarzyło w kinie koreańskim w 2003 roku?
18 maja 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 47: ”John Wick 4”, czyli jak Hollywood wysysa ze światowego kina to, co najlepsze
06 kwietnia 2023
Podkast Pięciu Smaków, odcinek 46: ”Podejrzana” i kino Park Chan-wooka
01 lutego 2023
Azja Kręci: Co stało się z hongkońskim kinem po 1997 roku?
15 listopada 2022
8:10: Jak się zmieniał Hongkong i jak to pokazuje tamtejsze kino?
16 listopada 2022
Azja Kręci: Czułe rejestry japońskiego kina
03 listopada 2022
SpoilerMaster: "I raz, i dwa" i kino Edwarda Yanga
11 listopada 2022
Azja Kręci: Wokół filmów Edwarda Yanga
12 października 2022
Pismo. Magazyn opinii: A propos Japonii
09 listopada 2022
Projekt Azja Strefy Kultur SWPS: Najnowsze kino azjatyckie, czyli co kręci Azja
28 września 2022
O Jagodzie Murczyńskiej
22 lipca 2022
Jaki był dla azjatyckiego kina rok 2021?
12 stycznia 2022
Co po "Squid Game"? Nowe koreańskie hity
08 grudnia 2021
Historia w kinie japońskim i chińskim - zderzenie perspektyw w kinie mistrzów
18 listopada 2021
Wszystkie światy Wong Kar Waia
03 listopada 2021
”Squid Game” - dlaczego cały świat gra w koreańskie gry?
20 października 2021
Nominacje do Asian Film Awards, czyli czym żyje świat kina w Azji
05 października 2021
Pema Tseden - współczesne oblicze Tybetu
22 września 2021
Shang-chi - Azja, Hollywood i blockbustery. Kim byli pierwsi superbohaterowie?
08 września 2021
Rurouni Kenshin - jacy są samuraje w XXI wieku?
18 sierpnia 2021
Apichatpong Weerasethakul - kino, duchy, polityka
04 sierpnia 2021
Kino drogi, kino obrazu. Azja w obiektywie mistrzów
21 lipca 2021
Raya i Trese - Azja Południowo-Wschodnia w animacji
07 lipca 2021
"Minari" i kino Amerykanów azjatyckiego pochodzenia
23 czerwca 2021
Obrazy z Birmy. Jangońska Szkoła Filmowa
09 czerwca 2021
Sion Sono - konteksty, obsesje, inspiracje
26 maja 2021
"Siedzący słoń" i chińskie kino niezależne
12 maja 2021
Na traktorach, na scenie, na polu bitwy: kobiety w kinie Korei Północnej
28 kwietnia 2021
Bohaterki koreańskiego kina
14 kwietnia 2021
Chloe Zhao i oskarowe nominacje
31 marca 2021
Koreańskie science-fiction
12 marca 2021
Miłość i łzy. Melodramat w kinie azjatyckim
13 lutego 2021
Rok 2020 w azjatyckich kinach: sukcesy, dramaty, nadzieja?
23 stycznia 2021
Debata "Kino czułe społecznie. Kto jest pasożytem w kapitalizmie?"
13 stycznia 2021
Azjatyckie interpretacje popularnych gatunków filmowych
30 grudnia 2020
Złe matki
02 grudnia 2020
Indyjski hip hop
30 listopada 2020
Hongkong dziś. Jak kino reaguje na przemiany polityczne?
26 listopada 2020
Azjatycki VR i historia kina wirtualnej rzeczywistości
24 listopada 2020
aktualności
To dopiero półmetek 17. Pięciu Smaków! Oglądajcie filmy online jeszcze przez 9 dni
24 listopada 2023
"Tajemniczy pieczeniarz" Lee Jeong-honga zwycięzcą 17. Pięciu Smaków
21 listopada 2023
Rozpoczyna się 17. Pięć Smaków!
15 listopada 2023
Co oglądać na tegorocznych Pięciu Smakach? Rekomendacje zespołu
09 listopada 2023
Kto przyjedzie na 17. Pięć Smaków? Poznajcie gości festiwalu
02 listopada 2023
Pełny program i bilety na 17. Pięć Smaków są już dostępne!
26 października 2023
Piękna hongkońska opowieść otworzy 17. edycję Festiwalu. Odkrycie z Japonii na zamknięcie
19 października 2023
Tajwańskie arcydzieła, „Millennium Mambo” i „Goodbye, Dragon Inn”, na 17. Pięciu Smakach!
11 października 2023
Poetyka eteryczności – filmy Chihiro Ito na 17. Pięciu Smakach
05 października 2023
więcej newsów
Asian Cinema Education
Jak mówić i pisać o azjatyckim kinie. Międzynarodowy kurs dziennikarstwa i krytyki filmowej dostępny w całości.
Kurs Dziennikarstwa wokół Azjatyckiego Kina
juz dostępny!
Kurs Merytorycznej Promocji Festiwalu
już dostępny!
Międzynarodowy Kurs Krytyki Filmowej. Analiza filmu, esej i recenzja
już dostępny!
Generacje filmowców w Chinach kontynentalnych
Eija Niskanen
Współczesne kino Indii jako odbicie zachodzących zmian społecznych
Marcin Krasnowolski
Tożsamość kina filipińskiego
Roger Garcia
Współczesne kino tajskie
Łukasz Mańkowski
Horror i chwała: Pisanie i przepisywanie historii w kinie Japonii
Luk van Haute
Japońskie horrory, science fiction i fantasy
Leena Eerolainen
Jak bardzo japońskie jest anime?
Tom Mes
Historia japońskiej produkcji filmowej
Eija Niskanen
Teatr i taniec w kinie Azji
Anna Thuring
Sukces chińskiego przemysłu filmowego w XXI wieku i jego wpływ na kino głównego nurtu
Marcin Krasnowolski
Poetyka kina chińskojęzycznego
Kiki Fung
V-cinema: Japońska rewolucja wideo
Tom Mes
Nowe kino Korei
Darcy Paquet
Chūshingura: 47 roninów. Od teatru lalkowego do Hollywood i AKB48 (ale czy na pewno?)
Luk van Haute
Nadszedł nasz czas: Reżyserki współczesnego kina Azji
Jagoda Murczyńska
Kluczowe momenty w historii kina Korei
Darcy Paquet
blog festiwalu
wszystkie posty
bądź na bieżąco!
OK
kontakt:
info@piecsmakow.pl
© Fundacja Sztuki Arteria
realizacja:
Pracownia Pakamera
+
Multiversal
Regulamin serwisu
Nasza strona internetowa używa plików cookies aby dostosować się do twoich potrzeb. Możesz zaakceptować pliki cookies lub wyłączyć je w przeglądarce, dzięki czemu nie będą zbierane żadne informacje.
Dowiedz się, jak wyłączyć cookies
.