Program

Warsztaty kulinarne z CookUp

CookUp Studio

W ramach współpracy festiwalu z Studiem Kulinarnym CookUp odbedą się trzy specjalnie przygotowane warsztaty kulinarne z kuchni azjatyckiej. 

CookUp

To trzy studia kulinarne - dwa w Warszawie i jedno w Poznaniu, w których odbywają się warsztaty, pokazy, prezentacje, konferencje kulinarne oraz prywatne śniadania, obiady i kolacje z gotowaniem na żywo, jak również sesje zdjęciowe oraz wydarzenia integracyjne. Klientom indywidualnym oferujemy 12–20 stanowisk do gotowania – w zależności od rodzaju warsztatów oraz ich trudności – zapewniając wszystko, co jest potrzebne do uczestniczenia w kursie – od doświadczonych szefów kuchni, przez sprzęty i akcesoria kuchenne, do składników spożywczych oraz fartuchów kucharskich. Podczas wydarzeń kulinarnych realizowanych dla zorganizowanych grup, w naszych przestronnych studiach (320m2, 200m2 oraz 150 m2) oferujemy przestrzeń kulinarną przygotowaną dla nawet 100 gotujących uczestników (w zależności od studia i charakteru wydarzenia), a także komfortową przestrzeń do degustacji i relaksu.

Warsztaty
18 LISTOPADA - HELLO KIMCHI - WARSZTATY KUCHNI KOREAŃSKIEJ

Aromatyczne warsztaty kuchni koreańskiej z Yeunsu Lee. Prowadząca opowie uczestnikom o tamtejszych tradycjach kulinarnych, smakach, potrawach, produktach, przyprawach i zasadach gotowania oraz nauczy przygotowywać: kultowe kimchi, koreańskie bulgogi, steamed rice (ryż gotowany na parze), tradycyjną zupę z pasty z fasoli z dodatkiem tofu i warzyw oraz sweet stuff sticky rice ball (słodkie ryżowe kuleczki). Zajęcia prowadzone w języku angielskim. 

Cena podstawowa: 270 zł

Godzina: 18:30

Czas trwania: 3-4 godziny

 

21 LISTOPADA - TAJLANDIA OD KUCHNI

Tajskie warsztaty, które poprowadzi Thanawat Na Nagara, szef kuchni warszawskiej restauracji Basil & Lime. Pod okiem prowadzącego uczestnicy przygotują tradycyjne dania kuchni tajskiej. W programie: Yum Ruam Mitr Talae - sałatka z owocami morza na ciepło w pikantnym sosie imbirowym, ze świeżym chili, tajską bazylią i kolendrą, Tom Ka Gai - zupa z mleka kokosowego z marynowanymi plastrami kurczaka, tajskimi grzybami, trawą cytrynową, liśćmi limonki kaffir i galangalem oraz Kiew Wan Neua - polędwica wołowa w zielonym curry z bakłażanem, podawana z tajskim ryżem jaśminowym. A na deser Sakoo Piek - perły tapioki z cząstkami żółtego melona w syropie z mleka kokosowego. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie zasiadanej kolacji. Na warsztatach serwowane będzie prosecco. Zajęcia prowadzone w języki angielskim. 

Cena podstawowa: 290 zł

Godzina: 18:30

Czas trwania: 3-4 godziny

 

22 LISTOPADA - INDIE OD KUCHNI

Warsztaty kuchni indyjskiej z Piotrem Bruś-Klepackim, nadwornym kucharzem magazynu Kukbuk. Na zajęciach uczestnicy nauczą się przygotowywać tradycyjne potrawy tamtejszej kuchni. Prowadzący opowie o zasadach komponowania dań, tradycyjnych produktach i przyprawach wykorzystywanych w kuchni indyjskiej. Uczestnicy dowiedzą się także, gdzie w Polsce kupować produkty do gotowania indyjskich potraw oraz na co zwracać uwagę kupując. W programie: pełnoziarniste chlebki paratha, curry z bakłażanów i ziemniaków z tamaryndowcem i asafetydą, cebulowe bhaji z chili i aromatyczną mieszanką przypraw chana masala, kosha mangsho - bengalskie curry z jagnięciny, pomidorów i purée z cebuli. A na deser - kultowe mango lassi. Spotkanie zakończy się degustacją wspólnie przygotowanych dań w formie zasiadanej kolacji. Na warsztatach serwowany będzie jesienny napar.

Cena podstawowa: 290 zł

Godzina: 18:30

Czas trwania: 3-4 godziny

Rezerwacji można dokonać na stronie www.cookup.pl/warsztaty lub w siedzibie CookUp przy ulicy Racławickiej 99 w Warszawie. Zniżka obowiązuje po uprzednim podaniu kodu rabatowego, który został przyznany każdemu posiadaczowi karnetu. Jeden kod działa przy zakupie jednego warsztatu. Nie można go przekazać innej osobie.

kontakt: info@piecsmakow.pl
© Fundacja Sztuki Arteria, realizacja: Pracownia Pakamera + Multiversal